Härifrån till verkligheten

härifrån till-bok

”Det enda hon önskade nu var att få återgå till det normala. Vardagen som format sig omkring henne likt en praktisk tempurmadrass. Ett perfekt anatomiskt stöd som fördelade trycket över hela kroppsytan och för all del själva existensen.”

Den heta sommaren går in i augusti. Medan Marianne kör hemåt över den skånska slätten, vänder dotterns plan tillbaka mot Stockholm. Semestern är slut och Marianne kan pusta ut. Nu stundas äntligen egentid och den vardag hon lärt sig älska.

I Stockholm landar Karin och våndas inför hösten. Författardrömmarna rasar in på förlaget och i hjärtat skaver hemligheten om makens bortgång. Men en tanke har börjat ta form kring mammans sjuttiofemårsdag. Ett övertagande av hennes skånelänga kan vara chansen till den nystart hon så väl behöver.

Så öppnar Marianne dörren för en rörmokare. Hon hamnar i ett tvärdrag av känslor och tankar. Bor hon egentligen i sin dotters barndomshem eller bor hon i sitt eget vuxenhem? Varför hade hon aldrig valt, utan bara låtit saker ske? När födelsedagen kommer har både mor och dotter med sig överraskningar till festen.

Var börjar och slutar ett moderskap? Härifrån till verkligheten tränger sig på i folkhemmet och utmanar både hjärta och tanke. En varm roman om kärlek, relationer och livsval. Om att göra upp med sig själv och familjens förväntningar. Och om en oväntad kraft i en enkel majblomma.

 

Röster om Härifrån till verkligheten

”Ett barndomshem är också ens föräldrars vuxenhem. I Eva Rydingers ’Härifrån till verkligheten’, som kommer ut i maj, blir uppgörelsen mellan en äldre mor och hennes vuxna barn vass och sårig. Välskrivet och tankeväckande för alla med gamla föräldrar.”

Tidningen Tara

”Du har lyckats fånga problematiken kring att inte bara mödrar har svårt att klippa navelsträngen, utan att även barn kan ha svårt att acceptera föräldrarnas självständighet och oberoende. Romanen är värd all uppmärksamhet och jag hoppas den bidrar till en mer nyanserad bild av vad man kan förvänta sig av sina föräldrar.”

Liria Ortiz, leg psykolog och expert på DN:s Insidan

”Flyhänt och insiktsfullt berättat om kärlek, sorg och försoning, en bok för döttrar och mödrar och en och annan make.”

Annika Estassy, författare

Fler läsaromdömen hittar du här